TERRORIST-ABD
Nazif KOCAÇOBAN
Nazif KOCAÇOBAN ( iletisim@kutahyadiyanet-sen.org.tr )

Sendika ve Biz

Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2013, 14:43
Okunma: 2214 Yorum: 0

Sendika ve Biz

İmam , önder, lider, hatip, müezzin bunlar bize İslam’ın bahşettiği ve peygamber efendimizin şahsında neşvü nema bulmuş sıfatlardır. Toplumun önünde olmak onlara rehberlik yapmak çok şerefli bir görevdir. Bu göreve layıkı vechile sahip çıkmak ilim ister, sabır ister, hilm yani yumuşak huylu hoşgörülü olmak ister. Tarih boyunca bu özelliklere sahip binlerce insan çıkmış yaşadığı döneme ışık tutmuş daha nicelerini de yetişmesine vesile olmuşlardır. Allah hepsinden sonsuz razı ve memnun olsun. Topluma manevi alanda hizmet etmek ashabı suffeden beri varolan bir gerçektir. Öyle zamanlar olmuş ki bu hizmetlerde bulunanları devletler birçok zorunlu işlerden muaf tutmuşlardır mesala vergiyi almama askerlikten muaf tutma gibi. Ama öyle zamanlarda gelmiş ki bu hizmetlerde bulunanlara adeta dünya zindan edilmiş mahkemelerde süründürülmüş çekilmeyen ızdırap ve çile kalmamıştır. Öyle ya bu yol aynı zamanda çile ve ızdırabın da yoludur. Bir gün evvel Muhammedül emin olan Abdullah’ın oğlu Muhammed bir gün sonra deli diye itham edilmiştir. Eğer çile çekilmeyecekse o çekmeyecekti sıkıntı olmayacaksa o sıkıntıya girmeyecekti dünyada rahat edilecekse o rahat etmeliydi. Ama o kulluk ve çileli yolunu tercih etti. Bizler hem bu makam ve mevkilerde bulunalım hem de hiç başımız ağrımasın diye bir beklenti içine girmek biraz fazla iyimserlik olur. tarih boyunca her musa’nın bir firavunu olmuş ama Allah hiçbir firavun’a galibiyet vermemiştir. İnşirah suresin de yüce Mevla’mız her zorluktan sonra bir kolaylığın olduğunu işe başlamanın ve yola çıkmanın önemli olduğunu bildirmiştir. Zorluktan yılmadan işimize ve yaptığımız hizmete bakarsak başarılı olmamak mümkün değil. İnsanın olduğu yerde sorunlar da olur önemli olan adaleti hakkı hukuku sağlayabilmektir. Sendikanın var oluş sebeplerinin başında bu gelmektedir. Bakıldığında çok iş yapılmamış gibi görünse de kısa zaman içerisinde epey mesafe alınmıştır. Konuşulamayan sorgulanamayan konular teker teker sorgulanmaya başlamış birçok meselede çözüm olmuştur. Sendika sadece ekonomik hakların elde edileceği bir kurum veya kuruluş değildir. Elbette bunlar sendikacılığın olmazsa olmazlarıdır fakat sendika aynı zamanda bir duruşun bir tarafın bir fikri düşüncenin de göstergesidir. Siz her ne kadar ben tarafsızım deseniz de sizin bir taraf olduğunuzu toplum çok iyi biliyor atalarımız bi taraf olanlar bertaraf olur demişler. Elbette biz taraftarız hakkın haklının hukukun adaletin taraftarıyız. Başlangıçta herhangi bir kanuni dayanağı olmayan memur sendikacılığı 2001 yılında çıkartılan 4688 sayılı kanun ile resmiyet kazanmış görülen eksiklikler zaman içerisinde ilave edilen kanun yönetmelik ve kararnameler ile günün şartlarına uygun hale getirilmeye başlamıştır. Belki bir çok gelişmeyi bizler göremeyeceğiz ama memurların sosyal ve ekonomik alanda bir çok kazanımları mutlaka olacaktır. Kazanım elde etmek ancak üyenin çokluğu ve talepleri ile olmaktadır. Talebiniz çok olabilir ama sayısal çokluğunuz yoksa bu pek işe yaramıyor demektir. Onun için safımızı iyi belirleyeceğiz sağlam duracağız haklı ve akla mantığa uygun taleplerde bulunacağız. Kurumsal yapılarda başarı elde etmek için uzunca zamana ihtiyaç duyulmaktadır. Memur sendikacılığının Türkiye deki geçmişi on yıldır. Elde edilen kazanımlar bu süre için çok az ve yetersiz sayılmaz ama çok çalışılması gerektiği ortadadır.
Yazarın Diğer Yazıları
Yukarı Geri Ana Sayfa

Alıntı Yazarlar

Tüm Yazarlar

Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?

(51 Oy)
  (6 Oy)