TERRORIST-ABD
Hacıbey ÖZKAN
Hacıbey ÖZKAN ( hacibeyozkan@diyanetsen.org.tr )

Gelişim Yolculuğumuza Devam Ediyoruz

Eklenme Tarihi : 01 Ağustos 2018, 20:38
Okunma: 429 Yorum: 0

Varlığı, amacı, idealleri ve mücadelesi ile din hizmetini en yüksek, en önemli mesele kabul eden Diyanet-Sen, mali ve sosyal haklar noktasında büyük kazanımlar elde ederek bütün Diyanet ve vakıf çalışanlarımızın haklı desteği ve teveccühüyle büyümeye devam etmektedir.

19 yıllık hak ve özgürlük mücadelesinde; emeğinin, çabalarının ve kazanımlarının sonucunda ulaştığı 82 binleri geçen üye sayısıyla yeni bir destana daha imza atarak zirvedeki yerini korumakta ve gelişim yolculuğuna devam etmektedir.

Diyanet ve Vakıf çalışanlarımızın sendikamıza verdiği destek, normal bir teveccühü aşan niteliğiyle gerçek bütünleşmeyi ifade etmektedir. Diyanet-Sen’e aidiyet, demokrasi ve kalkınma yolunda tüm kaynaklarını harekete geçiren Türkiye ideali etrafında gönüllü, bilgili, katılımcı bir seferberliğin derlenip toparlanarak bütünleşmesi sonucudur.

Mücadelemiz sendikacılığın hakka, hukuka riayet eden tarafını göstermektir. Çünkü biz ahlâki ilkeleri olan, erdemi, dayanışmayı önemseyen “değerler sendikacılığı” anlayışını benimsiyoruz. Bizim sendikacılık anlayışımız, mali ve özlük haklar hususunda olduğu kadar, sosyal, kültürel alanda da etkin olmayı amaçlar. “Ben kazanayım da ülke kaybederse kaybetsin” anlayışı, hem ahlaki değildir hem de bizim anlayışımıza terstir.

Ülkenin kaybettiği yerde hiçbir kazanamın önemi olamaz. Haksızlık yaparak hak aranabilir mi? Hak arama iddiasında olan her kişi ve kurumun söylem, eylem, araç ve üslûp olarak haksızlıktan kaçınma mecburiyeti, temel ahlâki ilke olmalıdır. Bu duyarlılığımız genelde tüm insanımızda özelde kamu görevlilerimizde yüksek bir karşılık ve teveccüh gördüğünden her geçen gün sendika olarak büyüyoruz. Memur-Sen’in, Diyanet-Sen’in ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların zirvede oluşunun sırrı, insanla, değerlerle ve medeniyetle kurduğu sarsılmaz ruh, mana ve gönül beraberliğidir.

Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak sendikal tecrübemizi ülkemizin yüzyıldır süren demokrasi ve kalkınma mücadelesiyle birleştirerek oluşan birikimini, gönül coğrafyamızın muadil kuruluşlarıyla paylaşmak, hepimizin ait olduğu ortak tarih, kültür ve medeniyetin yeniden ihyası adına umut vermektedir. Bu manada geçen yıl Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak gerçekleştirdiğimiz “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu bu umudu artıran güzel bir programdı.

Bu program sonrası katılımcı sendikalarla Memur-Sen’in karşılıklı görüşmeleri ve ziyaretler arttı.

Diyanet-Sen ile karşılıklı işbirliği protokolü imzalayan Tunus Cami Görevlileri Ulusal Meclisi (OTT) Genel Başkanı Mohammed Lassaad Abid’in ve Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (STWF) Genel Başkan Yardımcısı Es Sadık Kodi Ed-Dar El- Fendavi geçtiğimiz günlerde sendikamızı ziyaret etti. Sendikal ilişkilerin geliştirilmesi konusunda atılan bu adımlar gönül coğrafyamız ile işbirliği anlaşmaları sendikacılığımız adına güzel gelişmelerdir.

Hiç bitmeyen heyecan, bilme ve başarma azmiyle, gönlümüzü ve gönül coğrafyamızı daha güzel, daha yaşanabilir yapma dileğiyle tüm Diyanet-Sen’li dava arkadaşlarıma, din görevlisi kardeşlerime sevgi ve selâmlarımı sunuyorum.

Kaynak.
Yazarın Diğer Yazıları
Yukarı Geri Ana Sayfa

Alıntı Yazarlar

Tüm Yazarlar

Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?

(59 Oy)
  (6 Oy)